Malgrat tot, el 2020 ha sigut un gran any per a Tails. Hem llançat millores importants que han fet que Tails sigui més fàcil d'utilitzar per les persones que més ho necessiten.

Si us ha agradat la nostra feina el 2020, preneu-vos un minut ara per fer una donació i lluitar contra la vigilància i la censura!

Pel nombre d'actualitzacions automàtiques, sabem que Tails s'ha utilitzat un 20% més el 2020 que el 2019, que és el nostre augment més gran des del 2016. Només de març a maig, quan les mesures de confinament eren les més estrictes a tot el món, Tails es va utilitzar un 10% més que mai.

Avui, Tails s'utilitza prop de 32 000 vegades al dia.

Procediment d'inici simplificat

Hem afegit suport per a Arrencada segura a l'abril. L'arrencada segura no fa que el vostre ordinador sigui més segur, però va obligar la majoria dels usuaris a editar la seva BIOS de maneres complicades i arriscades per poder utilitzar Tails (o Linux en general). Ara ja no cal editar la BIOS!

També hem documentat el procediment Maj+Reinici per iniciar Tails des de Windows 8 o 10 mitjançant el menú d'Inici . Ara ja no cal que premeu aquesta tecla del menú d'arrencada!

Tot això ha simplificat dràsticament les nostres instruccions d'inici per a PC.

Millors actualitzacions

Com que sabem que les actualitzacions són un dels aspectes més complicats de l'ús de Tails, al gener vam publicar millores significatives a les actualitzacions automàtiques. Hem fet actualitzacions automàtiques:

  • Disponibles des de totes les versions anteriors a l'última versió en una única actualització.

    Per exemple, podeu actualitzar de la versió 4.10 a la 4.14 directament, sense haver d'actualitzar primer a la versió 4.12.

  • Disponible interminablement entre versions menors de Tails.

    Per exemple, ja no haureu de fer una actualització manual després d'unes quantes actualitzacions. Només haureu de fer una actualització manual entre les versions principals, per exemple, per actualitzar a Tails 5.0 a finals de 2021.

  • Utilitza menys memòria.

  • Millor documentat, especialment les actualitzacions manuals.

Però també…

  • Hem redissenyat completament la nostra pàgina d'inici per explicar millor què és Tails i per què la gent l'hauria d'utilitzar.

  • Hem fet possible desar la configuració de la Pantalla de Benvinguda a l'Emmagatzematge Persistent: idioma, teclat i paràmetres addicionals.

  • Hem simplificat el procediment de verificació a la nostra pàgina de baixada substituint l'extensió Tails Verification per un codi de JavaScript similar que s'executa directament a la pàgina.

    A les persones sense JavaScript també se les redirecciona a la suma de verificació de la baixada.

  • Hem afegit suport per a les carteres de criptomoneda de maquinari Trezor i Ledger.

Sota el capó

Malauradament, la major part del nostre treball no comporta canvis tan importants per als nostres usuaris. Tails és un treball interminable d'actualitzacions i manteniment: publicar una nova versió cada quatre setmanes per solucionar vulnerabilitats de seguretat, adaptar-se a noves versions del programari subjacent, mantenir la nostra pàgina web i la nostra infraestructura de desenvolupament segura i fiable, etc.

  • Hem publicat més publicacions que mai. El 2020 hem llançat 15 noves versions de Tails per tenir sempre l'esquena coberta!

    A finals de 2019, Firefox va canviar de llançar una nova versió cada sis setmanes a llançar una nova versió cada quatre setmanes. I nosaltres també.

  • Hem racionalitzat el nostre procés de llançament automatitzant les parts que consumeixen més temps. Això ha reduït el treball necessari per publicar una nova versió de Tails de dos dies complets de treball a només un dia.

    A la llarga, això ens ajudarà a dedicar més temps a allò que realment importa als nostres usuaris i ens permet reaccionar més ràpidament davant d'emergències en cas de vulnerabilitats de seguretat.

  • Hem migrat a GitLab i vist a molts més de vosaltres saltar i donar-nos un cop de mà!

Ajudeu-nos a lluitar contra la vigilància i la censura

Tot el nostre treball és possible gràcies a les donacions de persones com tu. Agraïm especialment les donacions mensuals i anuals, fins i tot les més petites. Com que ens ajuden a planificar la nostra feina, són les més valuoses per a la sostenibilitat de Tails.

Si us ha agradat la nostra feina el 2020, preneu-vos un minut ara per fer una donació i lluitar contra la vigilància i la censura!

Feu una donació