چرا باید پاک کردن امن را به کار بست؟

سیستم‌عامل‌ها هنگام پاک کردن فایل‌ها محتوای آن‌ها را کامل از بین نمی‌برند، حتی پس از خالی کردن سطل آشغال رایانه یا پاک کردن فایل از راه‌های دیگر مانند استفاده از خط فرمان.

در عوض، مدخل فایل‌ها را از دایرکتوری سیستم برمی‌دارند، چرا که این روش نیاز به کار کمتری دارد و سریع‌تر است. محتوای فایل یا همان داده‌های اصلی روی محل نگهداری آن باقی می‌مانند. این داده‌ها تا زمانی که سیستم‌عامل از آن فضا برای ضبط داده‌های جدید استفاده کند باقی می‌مانند.

به همین ترتیب فرمت کردن دوباره، پارتیشن‌بندی یا گرفتن تصویر دوباره از رایانه همیشه تضمین‌کنندهٔ پاک کردن تمام نقاط دیسک نیست، با این که با انجام دادن هر کدام از آن‌ها از نظر نرم‌افزار این طور به نظر می‌آید که دیسک خالی است؛ یا در مورد گرفتن ایمج دوباره، دیسک به جز فایل‌های موجود در تصویر خالی است.

حتی وقتی محل ذخیره دوباره مورد استفاده قرار بگیرد، ممکن است متعلقات فیزیکی محل ذخیره داده‌ها باعث شوند امکان بازیابی داده‌های پیشین ممکن باشد. با این حال در بیشتر موارد بازیابی تنها با خواندن دستگاه ذخیره از راه‌های معمول ممکن نیست، بلکه مستلزم استفاده از شگردهای آزمایشگاهی مانند جدا کردن قطعات دستگاه و دسترسی/خواندن مستقیم اجزای آن است.

Quoted from Wikipedia: Secure file deletion.

هشدار در مورد درایوهای یواس‌بی و دیسک‌های حالت جامد.

The only way to securely delete any data, even a single file, from a USB stick or an SSD (Solid-State Disk) is to securely erase the entire device.

For more details read the corresponding section of the Wikipedia article on Data erasure.

پاک کردن امن فایل‌ها

Securely deleting files does not erase the potential backup copies of the file (for example LibreOffice creates backup copies that allow you to recover your work in case LibreOffice stops responding).

  1. Open the Files browser.

  2. به پوشه‌ای بروید که فایل‌هایی که می‌خواهید پاک کنید در آن هستند.

  3. فایل‌ها را که می‌خواهید پاک کنید با موش‌واره انتخاب کنید.

  4. Right-click (on Mac, click with two fingers) on the files and choose Wipe.

    Right-click ▸ Wipe

  5. تأیید کنید.

۱. پاک کردن فایل‌ها آغاز می‌شود. این مرحله ممکن است بسته به اندازهٔ فایل‌ها چند ثانیه یا چندین دقیقه طول بکشد. صبور باشید...

پاک کردن امن فضای موجود روی دیسک

همچنین می‌توان برای پاک کردن محتویات تمام فایل‌ها که پیش از این حذف شده بودند اما به طور امن پاک نشده بودند، به طور امن تمام فضای خالی دیسک را پاک کرد.

این روش روی درایوهای یواس‌بی و دیسک‌های حالت جامد جواب نمی‌دهد.

دیسک یا پوشه ممکن است حاوی فایل‌های دیگری باشد و ممکن است خالی از آن‌ها باشد. این فایل‌ها در طول این عملیات پاک نمی‌شوند.

  1. Open the Files browser.

  2. دیسکی که می‌خواهید پاک کنید را از سمت راست انتخاب کنید تا به روت دیسک برسید.

  3. Click on the menu
 toggle button in the title bar and choose Show Hidden Files.

  4. If you want to empty the trash, delete the .Trash-1000 folder or similar.

  5. Right-click (on Mac, click with two fingers) in empty space in the right pane and choose Wipe available diskspace.

    Right-click ▸ Wipe
 available diskspace

  6. تأیید کنید.

  7. پاک کردن آغاز می‌شود. این مرحله ممکن است بسته به حجم فضای موجود چند دقیقه یا چندین ساعت طول بکشد. صبور باشید…

    Note that a file with a name similar to tmp.7JwHAyBvA9 is created in the folder. It is made as big as possible to use all the available diskspace and then securely deleted.

Securely erasing an entire device

This technique is the only way to securely delete any data, even a single file, from a USB stick or an SSD (Solid-State Disk).

  1. Open the Disks utility.

    All the current storage devices are listed in the left pane.

  2. Plug in the USB stick or SSD that you want to securely delete.

  3. A new device appears in the list of storage devices. Click on it:

  4. Check that the description of the device on the right side of the screen corresponds to your device: its brand, its size, etc.

  5. Click on the Menu button in the titlebar and choose Format Disk… to erase all the existing partitions on the device.

  6. In the Format Disk dialog:

    • Choose to Overwrite existing data with zeroes in the Erase drop-down list.

    • Choose Compatible with all systems and devices (MBR/DOS) in the Partitioning drop-down list.

  7. Click Format….

  8. In the confirmation dialog, make sure that the device is correct. Click Format to confirm.